Nu se ştie de ce mi se spune adesea "tu".
N-am băut cot la cot Bruderschaft cu niciunul dintre ei.

marți, 22 iunie 2010



Tinei mereu i-a displacut istoria, asa incat, de fiecare data cand trebuia sa invete capitolele interminabile, casca lung si plicticos, deschizand toata gura, ca si cand ar vrea sa indese o inghetata cu vreo trei cupe de menta.

Fiind miercuri, mama venea mai tarziu de la serviciu, deci era singura, timp in care cartea putea sta linistita, pe sub pat. Obiectivul ei de saptamana asta era sa mearga pe tocuri si nici borcanul neinceput de Nutella din frigider nu o putea opri. A deschis dulapul mamei cu o putere si sete cu care un puscarias ar trage poarta inchisorii sa zburde in libertate. Inauntru, straluceau o pereche nu foarte uzati, cu platforma inalta, cateva catarame discrete si de efect.

Papucii de casa au zburat prin fiecare colt al camerei si imediat cum s-a incaltat cu noile ei atractii, a simtit un usor discomfort, ceva care parca striga ca inca nu e pregatita. Tentativa de a face cativa pasi a esuat, bazinul i se inclina dizgratios in fata, manilie intrau intr-un balans haotic, incercand disperat sa gaseasca echilibrul corpului. Frustrata, isi sterse sudoarea vizibila de pe frunte, relaxandu-si gambele pe un fotoliu. Totusi, nu intelegea de ce mama ar parea ca poate sa fuga catea ture bune de teren, topaie, coboare in fuga scarile, ca si cum ar avea in picioare cei mai comozi tenisi fabricati vreodata.

Tocurile ar trebui sa aiba instructiuni de folosire, in viata de zi cu zi. Cert e ca ar trebui sa vina incorporati cu mini-chestii ajutatoare in caz ca mergi prin pietre, te dor picioarele, dansezi o noapte intreaga, orice. Descurajata, i-a impachetat ireprosabil, punandu-i cu grija inapoi in cutia YSL. Merse de-a dreptul holului, incercand sa imite zgomotul tocurilor, apasand dramatic cu calcaiele in parchet, incrucisandu-si picioarele, defiland imaginar pe un podium important.

“Tina, pentru binele tau, sper sa fi terminat lectia!”, se auzi vocea inconfundabila a unei fumatoare veritabile, mama.


4 comentarii:

mikutzul spunea...

frumos

Anonim spunea...

chiar ca ar trebui sa aiba pantofii cu toc instrctiuni de folosire...
urasc fetele care poarta pantofi cu tocuri >10 cm si umbla ca niste rate...mi se pare ca insulta pantofii :))

Anonim spunea...

instructiuni*
scuzati :D

metafizicx spunea...

frumos:)